duminică, 23 mai 2010

Dragostea

Dragostea este un termen foarte cunoscut si cred ca fiecare dintre noi de la mic la mare am vazut sau simtim dragostea sau am avut parte de a trai din dragostea altuia. Cred ca ceea ce cunoastem mai putin despre dragoste consta in faptul de a trai si experimenta dragostea. De exemplu in relatia de casnicie, cand cineva isi supara partenerul si mai ales daca recurge la violenta, atunci dragostea este lipsita din acea relatie.
Este foarte usor sa traim prin dragostea altuia, dar este cel mai greu sa oferim noi dragostea.
Din punctul meu de vedere dragostea inseamna ceva extraordinar, ceva ce tine de fericirea, bucuria persoanei de langa tine. Si pentru a face acest lucru trebuie sa dam, sa transmitem ceea ce avem in suflet care poate ferici pe cel de langa noi. Cand declaram ca iubim pe cineva, inseamna ca prin atitudinea noastra, prin comportamentul nostru, prin tot ceea ce facem sau actionam, transmitem fericirea si bucuria.
Intotdeauna spun ca efectul dragostei si al iubirii este fericirea si bucuria.
Este foarte frumos sa traim in dragoste. Si daca ne gandim la faptul ca ne place sa avem parte de dragoste sau ne place cand cineva ne arata dragoste.
Cand traim in dragoste, inseamna ca niciodata nu facem rau, pentruca dragostea nu are nimic rau in ea. Prin dragoste legam relatiile care au fost rupte, prin dragoste vindecam ranile produse, prin dragoste ne cerem scuze cand gresim sau nu gresim, prin dragoste il lasam pe cel de langa noi sa fiu primul in tot, prin dragoste intotdeauna cedam cand suntem provocati la conflict.
Pentru mine cel mai bun exemplu al dragostei o am din partea lui Dumnezeu cu privire la ceea ce a facut pentru noi prin Isus Hristos. Ceea ce a facut Isus pentru noi, se doreste a fi pilda vietii noastre. Trebuie sa-l imitam, sa facem faptele pe care Hristos le-a facut. Aici nu e vorba de a fi pocait, desi nu e rau, pentruca pocainta inseamna a face ceva bun si a-ti parea de raul pe care la-i facut sau pe care il faci.
Dumnezeu doreste ca noi sa ne asemanam cu Hristos in dragoste. Si cred ca ceea ce este foarte mult apreciat de Dumnezeu, este faptul de a incerca intotdeauna sa tindem spre dragoste, prin tot ceea ce facem sa inaintam in dragoste.
Fiecare dintre noi gresim, dar cred ca este foarte important cum putem repara ceea ce a produs ruptura, separare si asta o putem face numai prin dragoste. Este foarte frumos sa lasam ca dragostea sa faca parte din viata noastra si prin ea sa putem face orice actiune sau fapta. Daca intr-adevar viata noastra este condusa prin si de dragoste, atunci vom avea rezultate pozitive si placute si frumoase.

Un comentariu:

  1. Frumos articol , felicitari ! Recitesc pentru a nu stiu cata oara dar...deabea acum am hotarat sa-ti las un comentariu...si inca mai sper ca....poate intr-o zi ... voi intalni si eu DRAGOSTEA! cu prietenie Ina B.

    RăspundețiȘtergere